Scroll of gebruik de pijlen om te navigeren

Geschiedenis

Dakwerken Schollier Torhout: zijnde BVBA Dakwerken Schollier Denny (gespecialiseerd in pannendaken en gevelbekledingen, ook zink en koperwerken) en BVBA Schollier-Verhaeghe Dakafdichtingen (platte daken), is een op en top familiebedrijf.

Een goeie dertig jaar geleden startte mijn vader Noël een firma in de dakwerken. Hij startte alleen en nam pas na een paar jaar zijn eerste personeelslid in dienst. Gestaag ging de firma aan het groeien. Er werd een atelier gebouwd om het materiaal te stockeren.

Mijn broer kwam na 15 jaar in het bedrijf werken en het was toen het plan dat hij de zaak zou verder zetten. Ik ging verder studeren (licentiaat economie) en had andere ambities. Na het behalen van mijn diploma en een tweetal jaar werken kwam ik tot de vaststelling dat ik toch meer in de bouwsector paste en vervoegde ik mijn ouders om bij te springen waar het nodig was: administratie, facturatie, offertes, lonen en dergelijke meer. Het bedrijf telde intussen 7 werknemers en had dus meer opvolging nodig.

Gestaag zag ik ook meer en meer van de technische kant. Mijn vader nam me vaak mee naar expertises, en daar leer je uiteraard veel. Ik amuseerde me in mijn job en zag ineens dat er firma was, die over te nemen was, gespecialiseerd in de platte daken. Omdat de firma bij ons toen meer gespecialiseerd was in de pannendaken zou er geen concurrentiestrijd komen tussen mijn broer en ik. Ik ging naar daar en nam inlichtingen, maar kwam tot de vaststelling dat het rendement voor de gevraagde investering te klein was,
rekening houdende met het feit dat hun ‘goodwill’ voor ons weinig waard was, gezien we al heel veel contacten hadden in de sector.

We besloten dan maar om zelf de handen uit de mouwen te steken en een firma gespecialiseerd in platte daken op te richten. Ik heb alle cursussen meegevolgd en heb de eerste daken mee geplaatst. In de bouwsector zijn er nogal wat mannen die weinig vertrouwen hebben in vrouwen in de bouw. Als je dan van de eerste keer kan bewijzen dat je wel degelijk weet waarover je praat, verlopen de onderhandelingen een pak vlotter.

De firma’s samen hebben een grote expertise in de dakwerken in al zijn segmenten. We zijn ook in het bezit van gespecialiseerd materiaal om alle werken naar behoren uit te voeren. De firma’s werken heel nauw samen, maar zitten uiteindelijk volledig apart. We wilden kost wat kost vermijden dat er discussies zouden komen zoals in zoveel familiebedrijven. Nu kunnen we samenwerken (wat we zeker doen), maar moeten we niet. Een kleine nuance, maar één die wij belangrijk vonden.

Copyrighted Image